Äkta löshår

Varför äkta löshår alltid är att föredra vid hårförlängningar
 
Om du ska göra en hårförlängning, kan du i regel välja mellan flera olika typer av löshår för att göra detta. De hårtyper man i regel skiljer mellan för detta är: äkta löshår och billigt, oäkta löshår. Men vad är egentligen skillnaden? Här kommer en guide:

Vad menas med äkta löshår?
Äkta löshår är för det första äkta mänskligt hår, av mycket hög kvalitet. Detta hår kallas även remy hår emellanåt. Håret är obehandlat och i gott skick, så att det naturliga fjällskiktet i håret har bevarats. Alla håren är dessutom rättvända, vilket gör att fallet på håret blir snyggare, och att håret inte trasslar på samma sätt som billigare hår.

Många leverantörer ställer även etiska krav på det hår man jobbar med, så att allt hår har lämnat av personer som valt att sälja det frivilligt. Äkta löshår kan komma från olika delar av världen.Billigt löshår
Billigt löshår håller inte samma höga kvalitet som äkta löshår, vilket inte betyder att det inte kan vara bra för det. Dock har det inte klarar något av de kvalitetstester som gäller för det dyrare löshåret, och kan därför slitas snabbare, bli mer trassligt, och så vidare.

Exakt hur stor skillnaden är, beror dock på var du köper håret, och det samma gäller hur mycket billigare håret verkligen är. Det är därför svårt att säga något generellt gällande detta.

En del billigt löshår är inte ens äkta hår, utan istället syntet.

Var kan man skaffa äkta löshår respektive billigare löshår?
Givetvis säljs båda typerna av löshår hos olika frisörsalonger som utför hårförlängningar, men det är även fullt möjligt att köpa det på egen hand, t.ex. via någon av de olika nätbutiker som finns för detta. Några sådana nätbutiker är t.ex:

  • Rapunzel of Sweden, som säljer både äkta löshår samt billigt löshår. Har massvis av olika hårtyper, så att alla kan hitta något som passar de egna behoven i sortimentet.
  • Happyhair, som har billigt hår som specialitet. Har dock även äkta löshår, samt syntethår, beroende på vad du behöver.
  • Taj Mahal, som är en av de största leverantörerna av löshår av alla slag i hela landet. Säljer både äkta löshår och syntethår, och allt däremellan.
  • Hairiffic, som är en lite trendigare hårleverantör. Säljer mestadels billigt hår av olika slag, men har även äkta hår.

Hitta fler återförsäljare
Om du inte hittar exakt det du söker hos någon av de ovanstående återförsäljarna, kan du även använda dig av en sökmotor för att hitta fler leverantörer. Sök helt enkelt på ordet “löshår” i kombination med de egenskaper du vill att håret ska ha, så bör du få fram en hel rad passande alternativ


Är du nöjd med ditt löshår? Ge ditt betyg hur nöjd du är (1-10), där 10 innebär att du är jättenöjd.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 8.0/10 (3 votes cast)
Äkta löshår, 8.0 out of 10 based on 3 ratings