Beställa löshår

Vad du bör tänka på när du ska beställa löshår
 
Idag är det lättare än någonsin att få tag på löshår i alla möjliga olika former, eftersom det numera inte bara är frisörer som har tillgång till löshår, utan vem som helst kan enkelt beställa löshår via nätet, då flera nätbutiker numera har löshår som man själv kan sätta in i sitt hår, i sitt sortiment.

Men om du inte beställt löshår tidigare via nätet, finns det en del saker man bör tänka på inför köpet, så att man ska bli så nöjd med produkterna och slutresultatet när håret väl sätts in, som möjligt.

Vad är löshår?
Löshår kan vara antingen syntetiskt, dvs. konstgjort, eller gjort av äkta mänskligt hår. Håret fästs nära hårbotten med hjälp av någon av de fästmetoder som utveckats för löshår, för att på så sätt göra ditt hår tjockare eller längre.

Äkta människohår är dyrare än syntetiskt hår, men håller sig i gengäld i gott skick längre, och tovar inte lika lätt som de syntetiska hårprodukterna.

Hur ska man välja löshår att beställa?
Till att börja med bör du därför fundera på om du vill ha äkta hår eller syntetiskt hår. Om du bestämmer dig för att beställa äkta människohår, delas detta även in i olika kategorier, beroende på vilken konsistens håret har, och om det behandlats eller inte. Det dyraste människohåret är helt obehandlat, och därför i perfekt skick, och kallas ibland virginhår. Denna typ av hår är dyrast, men tycker du att det blir för dyrt, finns det även andra sorter du kan välja mellan, som t.ex. hår som behandlats någon gång tidigare, och så vidare.
Läs därför på om de olika sorters löshår du kan välja mellan, för att se vad du tror passar bäst.

Tänk även på att om ditt eget hår är väldigt rakt, bör du köpa rakt löshår också, och om ditt hår är lite vågigt, är det vågigt hår du ska leta efter, och så vidare.Ditt mål är alltid att försöka hitta hår som liknar ditt eget, naturliga hår i så stor utsträckning som möjligt. Detta ger dig nämligen bäst resultat när du väl sätter in håret.
Ibland kan det krävas att man tittar igenom flera nätbutikers sortiment innan man hittar rätt, men när du väl hittar det hår som matchar ditt eget perfekt, brukar det vara värt mödan.

Fästen för löshår
Utöver att löshåret bör passa ihop med ditt eget, bör du även fundera på vilka fästningsmekanismen för löshår som du föredrar. Vissa hårlängder limmas nämligen i ditt eget hår, medan andra kommer med t.ex. keratinvax, som är skonsammare för håret, och man kan även köpa slingor med clips. Varje fästsätt har sina egna fördelar och nackdelar, så när du vet vilka hårlängder du vill ha, bör du även läsa på de olika teknikerna, så att du kan avgöra vilken fästteknik som skulle passa bäst för dig.

Olika fästmetoder håller även löshåret på plats olika länge, så i samband med att du gör denna research kan det även vara smart att fundera på hur länge du vill att löshåret ska sitta i. Givetvis vill man kunna ha det “så länge som möjligt”, men vad är ett absolut minimum för dig gällande detta? Behöver du ha håret på plats vid ett visst tillfälle? Allt detta är bra att ha i åtanke när man väljer fästmekanismen, då alla fästmetoder inte ger dig samma möjligheter.

Jämför priser
När du väl vet vilken typ av hår du vill ha, samt hur du helst vill kunna fästa det i ditt eget, bör du även jämföra priser på den produkt som du tycker passar bäst, i flera olika nätbutiker. Prisskillnaderna kan nämligen vara betydande, så detta är viktigt att göra om man vill komma så billigt undan som möjligt.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Beställa löshår, 10.0 out of 10 based on 2 ratings