Hår extensions

Information om hår extensions för dig som vill skaffa dem

Att lägga till hår i form av så kallade hår extensions är ett bra sätt att få längre hår, eller tjockare hår på ett enkelt sätt. Hår extensions kan bestå av både konstgjort hår och äkta människohår. Att använda äkta människohår, istället för konstgjort hår, ger i regel det bästa resultatet, men det är samtidigt dyrare än att använda konstgjort material.

Extensions bör köpas i samma hårfärg som du har redan, inte i en annan färg. För att resultatet ska bli så bra och naturligt som möjligt, lönar det sig att leta och testa sig fram för att hitta den rätta nyansen som matchar bäst.

Du bör dessutom välja ett hår som har samma egenskaper som ditt eget. Om du t.ex. har lockigt hår, bör även dina hår extensions vara lockiga, och så vidare.Vilka kategorier delas äkta hår som används för hår extensions in i?
I regel är följande kategorier vanligt förekommande i sammanhanget:

Silkigt och rakt – Kommer ofta från Asien, men kan ha färgats. Passar ofta skandinaver bra.
Europeiskt hår – Är inte lika rakt som hår från Asien, utan kan vara lite vågigt. I övrigt har detta hår dock många likheter med asiatiskt hår. Många skandinaver använder även denna typ av hår, när de förlänger eller förtjockar sitt hår.
Virgin hår – Hår som aldrig har blivit behandlat, som t.ex. färgat eller permanentat, på något sätt.
Remy hår – Har av den allra bästa kvaliteten, som inte tovar sig.

Även flera andra kategorier används dock, beroende på vilken prisklass man befinner sig i.

Vad har hår extensions i oäkta material för nackdelar?
Oäkta material klarar i regel inte höga temperaturer så bra, vilket gör att man inte kan behandla det på olika sätt för att locka det, eller få det helt rakt.
Det blir i regel även slitet och i dåligt skick snabbare än äkta hår.

Hur fästs hår extensions i ditt vanliga hår?
Det finns flera metoder för detta. Bland annat kan man väva in förlängningarna i ens riktiga hår, eller så kan man sy in hårlängder för att på så vis fästa dem i håret. Även limning av hårlängder förekommer, men detta är i regel inte en metod som ger det mest hållbara resultatet. Den som inte vill göra sina hårextensions permanenta kan även använda olika sorters clips för att enbart fästa längderna i håret under en viss period, som för en semester, ett speciellt tillfälle eller liknande.

Vad ska man tänka på om man har extensions?
Den som skaffat extensions bör använda sig av ett lite mildare shampoo för att tvätta håret, eftersom vanligt shampoo kan slita för mycket på håret. Om du är osäker på vilket shampoo som passar bäst, rådfråga din frisör.

Om du valt att använda dig av oäkta hår i dina extensions, bör du även vara försiktig med att torka håret med en hårtork, eftersom värmen kan komma att skada håret annars.

Du bör även försöka borsta håret lite mer försiktigt, eftersom att dra allt för mycket i håret kan göra att fästet börjar släppa.

Det finns även särskilda hårvårds- och stylingprodukter för dem med extensions som man kan köpa, om man vill vara helt säker på att inte skada håret och för att hålla det i gott skick så länge som möjligt.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Hår extensions, 5.5 out of 10 based on 2 ratings