Hårförlängning microringar

Så görs hårförlängning microringar

Om du intresserar dig för hårförlängningar och kanske till och med funderar på att göra en själv, vet du säkert att flera metoder används för att fästa förlängningarna i ditt eget hår. En av de mest populära metoderna just nu är vad som kallas hårförlängning microringar. Detta är en mycket skonsam metod, som inte sliter lika mycket på ditt eget hår, som en del andra fästmetoder för löshår.

Hur funkar hårförlängning microringar?
Microringarna är mycket små, så de är knappt synliga när de sitter i, och innerdelen av dem, dvs. den del som kommer i kontakt med ditt eget hår, är gjord av silikon, för att skona håret.

Själva fästningen sker så att man petar ut en liten del hår, som sedan träs på ringen, och sedan klämmer man till ringen, så att den fästs i håret, och inte kan glida av eller röra på sig.

Om man vill göra en hårförlängning microringar på egen hand, kan man behöva några verktyg för att göra arbetet lättare, så som t.ex:
– Speciella tänger, för att klämma till ringarna på ett effektivt sätt
– Speciella hårkrokar, för att fiska upp håret och dra det igenom ringen

Fördelar med microringar
Den största fördelen, förutom skonsamheten, med microringar är att man lätt kan ta ur ringarna, och därmed förlängningarna, ur håret när man tröttnat på dem. Då öppnar man nämligen bara ringen igen, och då kan ringen lätt tas av. Detta innebär att denna metod även passar nybörjare, då man lätt kan ångra sig och göra om arbetet om man råkar göra fel. Det enda du bör tänka på om du inte använt microringar förr är att köpa en hel del extra, eftersom ringen kan vara svår att återanvända om den redan klämts och sedan öppnats.Att göra en hårförlängning microringar hos en frisör eller salong
Om du inte vill göra hårförlängningen på egen hand, det är trots allt ett ganska tidskrävande arbete, kan du även göra detta hos en frisör eller på salong. Även där tar det dock lite tid att göra. I regel bör man räkna med att det tar minst 2-3 timmar att göra, om du har normalt hår.

Hur länge håller en hårförlängning microringar?
Ringarna bör kunna hålla löshåret på plats i minst 3 månader, men detta beror även på hur du sköter om ditt hår efteråt, så det är svårt att svara exakt på denna fråga.

Vad kostar en hårförlängning microringar på salong?
Detta beror på vilket löshår du väljer att använda dig av när du gör förlängningen. Ju mer högkvalitativt hår som används, desto dyrare blir det. Räkna med strax över tusenlappen för lite mer lågkvalitativt löshår, och några tusenlappar till om du väljer mycket högkvalitativt hår.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 7.2/10 (5 votes cast)
Hårförlängning microringar, 7.2 out of 10 based on 5 ratings