Hårförlängning

Det vanligaste syftet med hårförlängning är att göra frisyren längre eller fylligare. Det vanligaste materialet av löshår är förmodligen syntetiskt hår som även kan formas till dreadlocks och rastaflätor. För det mesta flätar man in materialet. Man kan dock även använda mikroringar, som är små ringar som man använder för att knyta ihop löshåret i det egna håret. Att fästa med lim eller att sy fast håret är också en metod.

Löshår är gjort av en rad mänskliga och syntetiska fibrer. Syntetiska fibrer innehåller Kanekalon och Toyokalon, men kan avskilja sig från märke till märke. Syntetiskt hår är i allmänhet mycket billigare än äkta hår och finns i ett brett spektrum av färger och texturer och kommer i både naturliga och mer alternativa former.

Om du överväger hårförlängningar bör du hålla vissa saker i minnet. Syntetiskt hår tål till exempel inte höga temperaturer, plattning och lockning. Om detta är någonting du vill kunna använda dig utav bör du fundera på om riktigt hår inte är ett bättre alternativ. Syntetiskt hår kommer tillslut ge vika av behandlingar.

Människohår kommer i många olika kvalitéer och annonseras för det mesta av etniskt ursprung (Indien, Kina och andra länder i kontinentala Asien är de största leverantörerna för obearbetat hår). En del hårförlängningar kan köpas i naturlig färg medan andra är färgade.Färg, textur och kvalité
Tillverkare av konstgjort hår använder en vanlig skala för att klassificera håret efter färg. I allmänhet brukar det vara att ju lägre nummer på förpackningen desto mörkare färg. Nyans nummer 1 visar till exempel ofta mörkaste svart. Dessa färger varierar dock kraftigt från en tillverkare till en annan, vissa speciella hårleverantörer skapar även sin egen signatur på mönster och färger. 

Strukturer av syntetiskt hår skiftar från mycket vanliga former till mer vågade. De exakta namnen på typer av hår varierar beroende på varumärke. Här följer dock några exempel på paketerade strukturer:

Silky Straight – rakt och slätt, oftast östasiatiskt hår.
Yaki – rakt, efterliknar vanligtvis strukturen på Afro-Caribbean hår.
Europeiskt – Rakt europeiskt hår som dock är mindre slätt än asiatiska hår. Kan innehålla små vågor.
Deep Wave – Inte en verklig/naturlig våg, ser oftast ut som spirallockar.
Loose Deep Wave eller Romance Wave – En mer diskret version av Deep Wave som beskrivs som romantiska lockar.
Jheri Curl – säljs vanligtvis i mycket korta längder, används ofta för att återskapa “afro” .
Wet and Wavy – Vanligtvis används människohår som antingen är naturligt lockigt eller permanentat. Betecknas som mjuka, naturliga lockar som återgår till ett lockigt tillstånd när det blivit vått.

Hårets kvalitet är oftast specificerat i dessa termer:

Virgin Hair som innebär att håret är helt fritt från färgning och behandling.

Remy som är en term som används när alla hår är mänskliga och strikt organiserade med rötterna i en riktning och topparna i andra. Remyhår varar i allmänhet mycket längre och tenderar att hålla sig glänsande och “trasselfritt” under en längre period.

Double Drawn innebär att allt hår är i en och samma längd och kollas alltid två gånger för bästa kvalitet. Detta innebär att löshåret kommer att ha (nästan) lika många hårstrån i ena änden som den andra och är mycket tjockare. Dessutom är det inte stripigt i ändarna. Denna process är mycket arbetskrävande, och därmed gör detta förlängningarna dyrare än vanligt.

Behandling av hårförlängningar
Att till exempel tvätta håret kan vara lika enkelt som schamponering av ditt äkta hår, med vissa överväganden. Till exempel föreslår många tillverkare att du använder ett milt schampo, eller till och med ett perukschampo.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Hårförlängning, 10.0 out of 10 based on 1 rating