Hårträns

Information om att skaffa hårträns

Hårträns är ett av de vanligaste tillbehören som används när någon vill göra en hårförlängning idag. Metoden kommer ursprungligen från USA, där den använts redan länge, men på senare år har hårträns även blivit allt vanligare i Sverige.

Vad är egentligen hårträns?
Ett hårträns är en remsa, där man sytt fast löshår. Tränset kan sedan klippas i mindre bitar, så att det passar just den stil du försöker åstadkomma. Sedan kan tränset antingen limmas fast i håret, alternativt fästas i håret med hjälp av små clips, som sys på tränset.
Hårträns kan även flätas in i det vanliga håret, om man föredrar det.

På så vis är hårträns mycket mångsidiga och kan användas till en rad olika användningsområden, vilket också gjort dem så oerhört populära.

Vad skiljer olika träns från varandra?
Flera faktorer skiljer olika hårträns från varandra, bland annat:
Kvalitet och färg på håret som finns i det
Om håret är rakt, lockigt eller vågigt
Tränsens storlek och antal hårslingor i det
Om någon form av tillbehör för t.ex. limning medföljerVar kan man köpa hårträns?
Hårträns säljs bland annat i frisörsalonger samt i olika butiker som specialiserar sig på löshår och tillbehör för det. Några sådana nätbutiker är bland annat:
– Rapunzel of Sweden, som sålt löshår i olika former via nätet sedan 2007. Deras målsättning är att vara den perfekta leverantören av löshår, och deras sortiment är därför mycket imponerande. Alla ordrar över 1000 kronor är fraktfria, annars ligger fraktavgiften på 50 kronor.

– Delightful Hair, som också säljer äkta hår i olika former, för den som vill mixtra lite med sitt hår. Även här är frakten gratis om du beställer för mer än 1000 kronor. Annars är frakten 39 kronor.
– Hair House, som också varit verksamma inom hårbranschen på nätet sedan 2007. Har även en salong och fysisk butik i Västerhaninge.
– Hairific, som alltid har en fraktavgift på 39 kronor. Säljer både löshår, hårvårdsprodukter samt olika tillbehör för hår.
– Beleza.se, som är en relativt ny, men redan välsorterad hårbutik, som startade år 2010. Säljer enbart hår av allra högsta kvalitet och erbjuder alltid fraktfria ordrar, oavsett orderstorlek.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)
Hårträns, 9.3 out of 10 based on 6 ratings