Keratin hårförlängning

Allt du behöver veta om Keratin hårförlängning

Om du ska förlänga ditt hår, finns det många metoder du kan välja mellan för att få detta gjort. En av de mest populära metoderna idag är så kallad Keratin hårförlängning.

Detta är en metod som påminner stort om limning, men det är en betydligt mer skonsam metod, eftersom man istället för lim, som sliter ganska mycket på håret, använder keratin, som redan finns naturligt i håret.

Keratin hårförlängning är fortfarande en ganska ny metod, så det är inte alla frisörer i Sverige som kan göra denna typ av hårförlängningar. Salongerna och frisörerna som kan det, blir dock hela tiden fler.

Hur görs en Keratin hårförlängning?
Den som gör hårförlängningen behöver ha så kallat Keratin vax, själva löshåret, samt en värmetång för att smälta vaxet.

Det finns numera även färdiga slingor med både hår och färdigt Keratin vax på. Dessa är dock fortfarande något ovanligare.Hur länge håller en Keratin hårförlängning?
Det är svårt att svara på, eftersom det beror på flera olika faktorer, som bland annat:
– Hur väl du tar hand om håret
– Hur fort ditt hår växer
– Vilka produkter du använder i håret
med mera.

De flesta brukar dock kunna ha löshåret i håret under 3-6 månader utan problem med denna metod.

Kan man göra en Keratin hårförlängning på egen hand?
Detta rekommenderas inte för den som inte gjort detta förr, då det är lätt att det blir ganska obehagligt med det varma vaxet och allt. Om du inte har erfarenhet av någon liknande syssla eller hårförlängningsform sedan tidigare, rekommenderas det därför inte att du provar på att göra detta på egen hand. Kontakta istället en frisörsalong som använder sig av metoden för att be dem om hjälp.

Vad ska man tänka på efter att man gjort en Keratin hårförlängning?
Du bör inte använda balsam i hårbotten, alltså där vaxet sitter, då detta kan göra att vaxet löser upp sig, vilket i förlängningen givetvis leder till att slingorna lossnar så småningom.

Du bör också undvika alkoholbaserat shampoo, som har samma effekt.

Använd inte heller jättetäta borstar när du borstar håret vid fästena, detta kan nämligen göra att vaxet slits, och att håret trasslar till sig. Även i övrigt bör du göra allt du kan för att undvika att håret tovar sig för mycket.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 9.0/10 (2 votes cast)
Keratin hårförlängning, 9.0 out of 10 based on 2 ratings