Keratinvax

Keratinvax vid hårförlängning
Keratin är ett naturligt protein, som finns helt naturligt i kroppen, bland annat i våra naglar, i håret samt i vår hud. Därför har så kallat keratinvax, som består av bland annat keratin blivit ett populära sätt att fästa löshår på personer som vill göra en hårförlängning.

Att använda sig av keratinvax när man gör en hårförlängning har flera fördelar. Bland annat fäster vaxet väldigt bra, så man slipper oroa sig för att håret ska lossna. Dessutom är det skonsamt för håret, då det är ett naturligt material som används, och känns bra för den som har det i håret.

Dessutom låter keratinvaxet håret som sitter under andas, samt även återfuktas, vilket gör att löshåret håller sig i gott skick längre. Denna möjlighet till återfuktning finns i regel inte när man använder sig av andra fästmetoder för löshår, vilket också är anledningen till att just keratin blivit ett så populärt fästmaterial. Vidare har keratinet ofta samma färg som själva håret, vilket gör att det syns mindre när man har det i håret.

Köpa keratinvaxprodukter
Om man ska förlänga håret på egen hand, kan man köpa hårslingor med färdiga små keratinvaxpluppar på, men vaxet kan även smältas separat, och läggas på håret, slinga för slinga. Det sistnämnda alternativet är dock betydligt mer tidskrävande än slingorna med färdiga pluppar. Om du använder pluppar som fästen behöver du även en särskild smältapparat för att smälta vaxet.
Keratinvaxprodukter som säljs för hemmabruk är ofta genomskinliga, men gör du istället hårförlängningen hos en frisör, brukar de använda sig av mer avancerade metoder, och har därför ofta vax i samma färg som själva håret, som de smälter och använder sig av.Att tänka på om du gör hårförlängningen själv
Om du bestämmer dig för att göra din hårförlängning på egen hand, är det mycket viktigt att du fäster varje slinga på rätt sätt, och inte fäster slingorna för nära hårbotten, då detta kan leda till att belastningen blir fel, och att du till och med kanske tappar delar av ditt eget hår.

Efter att du gjort din hårförlängning bör du inte tvätta ditt hår på 48 timmar, eftersom detta kan göra att vaxet inte hinner fästa helt, och att slingorna därför lossnar.
Undvik även att borsta håret när det är blött, så länge slingorna sitter i. Använd inte heller värmetänger nära fästena, då detta kommer att leda till att de smälter.

Ta bort keratinvax ur håret
När man inte längre vill ha sina hårförlängningar, utan vill ta bort allt keratinvax samt även hårförlängningarna, måste en särskild keratinvaxremover användas för detta, eftersom vaxet annars inte lossnar så lätt. Dock är denna remover betydligt skonsammare för ditt hår än andra removers, som används för att ta loss t.ex. olika lim, som också används för hårförlängningar, ur håret.


Är du nöjd med ditt keratinvax? Ge ditt betyg hur nöjd du är (1-10), där 10 innebär att du är jättenöjd.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 9.2/10 (5 votes cast)
Keratinvax, 9.2 out of 10 based on 5 ratings