Remy hår

Om du övervägt att göra en hårförlängning har du förmodligen redan kommit i kontakt med termen ”Remy hår”. Men vad är egentligen Remy hår, och är det det bästa valet av hår för alla som ska lägga till extra hår till sitt eget? Detta benar vi ut här!

Vad är Remy hår?
För att ett hår ska kvalificera sig som Remy måste håret komma från ett huvud, dvs. vara mänskligt, men även ha kvar alla fjäll. Fördelen med att fjällen finns kvar, är att håret då trasslar mindre, eftersom håret är i sitt naturliga skick.
Remy är därför inget varumärke, vilket en del tror, utan en beteckning på hårets kvalitet, och Remy anses av de flesta vara den högsta kvaliteten på hår som går att få tag på.
Remy hår är på grund av detta något dyrare än de flesta andra hårtyper som används för hårförlängningar.
Remyhår kan komma från flera personer, men alla hårstrån ska alltid vara rättvända, åt samma håll.Varför är remy bäst vid förlängningar?
Det är så likt ditt eget naturliga hår, som möjligt, vilket alltid är bra. Dessutom är håret behandlat, vilket gör att det är friskare och hålls i fint skick längre. Håret blir inte risigt och visar inte tecken på slitage lika snabbt. Remy hår håller därför mycket länge, framför allt om du sköter det bra själv.

Finns det flera olika typer av remy?
Ja, det gör det. Den finaste typen kallas för virgin remy, vilket innebär att håret aldrig behandlats kemiskt på något vis.
Vanliga remy hår går enbart under beteckningen remy, och då kan håret ha behandlats tidigare, men fortfarande vara i mycket gott skick.

Vilka andra typer av löshår finns det?
Dessa hår kallas non remy, och använder man detta hår, är håren inte rättvända, och kan därför trassla sig en hel del, framför allt efter att man tvättat håret några gånger. Håret är ofta även svagare än remy.

Var kommer remy hår ifrån?
Håret kan komma från hela världen, i princip. Olika ursprung innebär dock i regel att håret har olika kvaliteter, bland annat är indiskt hår mycket tunt, men starkt, och påminner därför om europeiskt hår. Kräver dock mindre noggrann skötsel än europeiskt hår, som måste skötas om, för att hållas i gott skick.
Asiatiskt hår är däremot grövre och starkare, men är helt spikrakt, vilket kan göra att det inte går att forma på lika många sätt som man kanske är van vid annars.

Var hittar man högkvalitativt remy hår?
Detta säljs både hos bra och professionella hårsalonger som ofta även utför hårförlängningar i samband med detta. Du kan även köpa håret separat själv om du vill det, t.ex. via en av de många nätbutiker som säljer löshår på nätet. Detta är i regel ett bra sätt att komma lite billigare undan, men säkerställ alltid att butiken du handlar av har ett gott rykte och läs på om deras hår, vart det kommer ifrån och vilka kvaliteteter det har för att undvika att bli besviken.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
Remy hår, 7.8 out of 10 based on 4 ratings