Så får du tjockare hår med hjälp av extensions

Att få längre och tjockare hår är ett vanligt önskemål bland många tjejer. Kanske har man tunt hår till att börja med, eller så har man kanske tappat en hel del hår av olika anledningar, vilket gjort att håret känns tunnare och tristare. Men som tur är finns det ett bra knep att ta till om man vill få tjockare hår snabbt, och inte orkar vänta, och det är att använda sig av så kallade extensions till håret.

Vad är egentligen extensions?
Enkelt uttryckt kan man säga att extensions är löshår som man fäster i hårbotten, så att de sitter fast på samma plats som ditt övriga hår. Detta ger ett harmoniskt och jämnt resultat.
I regel väljer man extensions i exakt samma färg som det övriga håret man har, för ett så naturligt resultat som möjligt.
Förutom hårets tjockhet kan man med hjälp av extensions även påverka hårets längd om man vill det. Möjligheterna att få exakt det hår man alltid drömt om genom att ta extensions till hjälp är därför goda.
Denna metod kan användas oavsett om du har rakt hår, vågigt hår eller lockigt hår, eftersom det numera finns löshår av alla tänkbara olika slag.


Hur går man till väga?
Om du bestämt dig för att du vill prova denna metod för att göra håret tjockare och/eller längre, måste du först bestämma dig för vilken typ av hår du vill använda dig av. Du kan välja mellan syntetiskt, dvs. konstgjort hår samt äkta mänskligt hår. Givetvis ger äkta mänskligt hår det mest naturliga resultatet, framför allt på lång sikt, när håret kanske slits lite (då slits nämligen syntetiskt hår betydligt snabbare), men det är också dyrare.

Efter att du valt vilket hår du vill använda, måste du även bestämma dig för hur du vill fästa håret i huvudet.
Det finns i regel 3 vanliga metoder för att fästa håret i huvudet, nämligen:

1) Att fästa det slinga för slinga
2) Genom att väva ihop hela håret
3) Genom att limma håret

Alla dessa metoder har sina olika nackdelar och fördelar, så det lönar sig att läsa på lite om metoderna innan, för att på så vis försöka skapa sig en uppfattning om vad som egentligen är bäst för just dig och den look du vill skapa.

Var gör man extension?
Man kan skaffa dem hos de flesta professionella frisörsalonger numera, så kontakta frisörer och skönhetssalonger på din ort för att höra med dem. Du kan även använda sökmotorer som Google på internet för att hitta fler salonger som du kanske inte kände till sedan tidigare om du vill.
Priserna kan variera något beroende på vilket hår du väljer samt vilken metod för fästning du väljer.

VN:F [1.9.12_1141]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Så får du tjockare hår med hjälp av extensions, 10.0 out of 10 based on 1 rating